sunnuntai 11. elokuuta 2013

Ihana sunnuntai

Aamulla heräsin ennen lapsia, kohtalaisen mukava tunne herätä niin, ettei väsytä. Ulkona on erinomaimen ilma leffaan, herkutteluun ja sohvalla löhöämiseen.
Kesä on ollut tavallaan aika rasittavakin, koska on ollut niin hyvät ilmat, että on joutunut olemaan aamusta iltaan ulkona. Eihän aurinkoisella kelillä voi sisällä kyhjöttää.
Mie ainakin odotan kovasti syksyä, mikä tuntuu jo koputtelevan ovella.
Kehräämishimo on taas iskenyt, kuten kaikki muutkin käsityöhommat alkaa poltella, kun illat pimenevät ja kesä alkaa olla ohi.
Kesällä neuloin melko vähän, saattoi olla useampikin päivä, etten neulonut ollenkaan. Ehkä kuukauden päivät on ollut innostus pahimmillaan. Vuodessa on pari kuukautta neulomislepoa ja yleensä se on keväällä, kun on niin paljon muita hommia, ja alkaa kyllästyttää. Mutta aina tauon jälkeen on seuraavat kuukaudet todella raivokkaita neulomisen suhteen.
Yömyöhälle ravelryssa roikkumista ja seuraavien käsitöiden suunnittelua.
Noudatan pääsääntöisesti kolmen käsityön sääntöä, neljättä ei saa aloittaa, ennenkuin tekee jonkun keskeneräisistä valmiiksi. Harvoin sattuu niin mielenkiintoinen työ, että sen saisi kerrasta valmiiksi. Yleensä teen kahta rinnakkain, vuoropäivinä. Tämän päivän projektina ovat sormikkaat, mitkä aloitin jo muutama viikko sitten, mutta paskat bambupuikot katkesivat, ja työ jäi tauolle. Toivottavasti saan nämä nyt lähipäivinä valmiiksi, että pääsisi uuden työn kimppuun.

 
Malli otettu Eva Maria Lesznerin kirjasta ; Kirjokintaita ja -myssyjä. Hieman paranneltu mallia, mutta pääsäntöisesti noudattelee mallia.
Lankana Maisa Tikkasen kuituvärjätty villalanka 125x2 tex, puikot 1.75, 2 ja 2,5.
Ostin ison säkin näitä Tikkasen lankoja keväällä, ja ovat aivan huippuja. En tiedä saako niitä enää mistään.
Samoista langoista on tulossa myös torkkupeitto, mutta palaan siihen myöhemmin, jahka se joskus valmistuu...
Tänään ei siis tehdä mitään muuta, kun pakolliset työt ja kaikki muu aika neulotaan ja tuijotetaan telkkaria, hyvällä omatunnolla!

2 kommenttia:

  1. Kyl sie oot taitava! Miullakin pitäs varmaan olla tommonen kolmen työn sääntö, tuppaa noita keskeneräisiä olemaan enemmänkin...mistä ostit noita lankoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskolta ostin, tais olla viimeset. En oo kuullu, että mistään niitä enää sais.

      Poista