keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Elämäni viimeinen bad hair day

...oli alkukeväästä, reilu puoli vuotta sitten kun ostin ensimmäisen palasaippuani.
Ensimmäiset viikot hiukset tuntuivat mähmäisiltä, mutta ensijärkytyksen jälkeen on mennyt vallan mainiosti.
Samoihin aikoihin tein ensimmäisen oman saippuaeräni, ja tein myös päätöksen, etten osta enää uusia kemikaaleja kotiin.
Hieman olen joutunut lipsumaan tästä kemikalittomuudesta, astiapesukoneen ainetta on miun kokemuksella lähes mahdoton valmistaa, että siitä tulisi tarpeeksi tehokasta.
Mikäli jollain on toimiva vinkki, niin saa kertoa!
Ripsiväri on toinen, mitä olen joutunut ostamaan, ja hammastahna.
Myös ecoverin astianpesuaine on välttämättömyys, tai no.. laiskuuden tulos.
Monet myrkyt olen korvannut ruokasoodalla ja saippualla ja voin väittää niiden olevan vähintäänkin yhtä tehokkaita.

Palataan aiheeseen, käsisaippuoita muutaman erän tehneenä päätin kokeilla hiuksille sopivaa saippuaa, netin ihmeellinen maailma tarjosi paljon ideoita ja onnistuin tekemään hyvän erän.
Saippuanteossa olisi varmasti tärkeää ottaa talteen reseptit, millä on mitäkin saippuaa tehnyt, mutta emmie oo sitäkään jaksanu tehdä.
Näin ollen samanlaista erää ei voi tehdä ikinä, täytyy tehdä aina parempi, kuin edellinen.
Omiin saippuoihin siirryttyäni ( luonnollisesti myös muu perhe noudattaa samaa linjaa, koska äidin sana on laki) en ole ikävöinyt kaupan litkuja ja kalliita parturishampoita kuin yhden kerran. Ja silloinkin vain hyvän tuoksun takia.
Meillä siis hiukset pestään pelkillä saippuapaloilla, ei hoitoaineita tai muuta vastaavia.
Omat hiukset ovat paremmassa kunnossa, kuin koskaan. Tuntui että hiusten paksuus lisääntyi kolmanneksella, ne ovat paljon helpommat käsitellä, jopa ilman lakkoja tai muita hiusmällejä. Hiusten likaantuessa ne ennemminkin kiiltävät, kuin tulisivat rasvaisen näköisiksi. Myös hiusten pesuväli on pidempi 3-4 päivää.
Hiuksiani en ole myöskään värjännyt enää, ja se tuntuu myös toiselta äärimmäisen hyvältä päätökseltä. Kun juurikasvuvaiheen yli pääsee, niin oikein yllättyy miten hyvin oma hiusten väri istuu (ku nenä!) päähän, ylläri ylläri!! Vaikuttaa mielestäni ulkonäköön erittäin positiivisesti.

Käsien- ja vartalonpesuun käytetään myös omia saippuoita, joiden mukana on hävinnyt ihon kuivuudesta johtuvat ongelmat. Näistä ei ole mitään huonoa sanottavaa ja suosittelenkin kokeilemaan itse saippuan tekoa. Netistä saa paljon tietoa, raaka-aineet on helppo hankkia ja lähes jokaisesta keittiöstä löytyy tarpeelliset välineet. Ja ennenkaikkea se on hauskaa!


Muutamia käyttövalmiita saippuoita.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti